Online SPLINTercursus 'Uitgebreide prothetiek in de pre-edentate fase'

6 juni 2024

De toepassing van telescoopkronen bij uitneembare prothetiek is in Nederland niet erg bekend, terwijl dit in Duitsland wel een populaire en veelvoudig toegepaste behandelmethode is. Het maakt er zelfs onderdeel uit van de opleiding tot basistandarts. Door de vergrijzing van de bevolking en de belangstelling voor ‘healthy ageing’ worden dit soort protheses echter steeds interessanter.

Implantologie heeft deze behandeloptie lang in de schaduw gezet omdat een ‘klikgebit’ grotendeels uit de basisverzekering werd vergoed. Doordat er in Nederland snel wordt gekozen voor afbouw richting immediaatprothese, wordt er geen gebruik gemaakt van verscheidene opties die de pre-edentate fase biedt. Een onderdeel daarvan is de telescoopprothese, een oude bekende in de tandheelkunde. Ondanks dat deze in de categorie uitneembare prothetiek valt, wordt het door patiënten gezien als een vaste (uitneembare) voorziening.

CV spreker
Phillip van Rijn studeerde af in 2018 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft zich in het laatste jaar van zijn studie verdiept in de uitgebreide prothetiek aan de universiteit Charité in Berlijn, onder begeleiding van prof. dr. Pospiech. Vervolgens heeft hij een vierjarig traineeship Restauratieve Tandheelkunde gevolgd onder leiding van dr. Hans van Pelt aan de universiteit van Groningen. Hij geeft les in digitale tandheelkunde aan het Centrum Tandheelkunde en Mondzorgkunde op het UMCG. Phillip werkt momenteel op verwijzing in het Centrum Bijzondere Implantologie in het Tjongerschans Ziekenhuis te Heerenveen en in Tandheelkundig Centrum Wilhelminapier te Rotterdam.

Leerdoelen en disciplines
Disciplines:

  • Prothetische tandheelkunde;
  • Restauratieve tandheelkunde;
  • Tandprothetiek.
     

Leerdoelen:

  • Kennismaken met verschillende mogelijkheden in de pre-edetate prothetiek;
  • De levensduur van telescopische voorzieningen leren kennen;
  • De mogelijkheden van intra orale scanners bij uitneembare prothetiek leren kennen.


Praktische informatie
Deze cursus vindt plaats op donderdag 6 juni van 19.30 tot circa 21.30 uur. De cursus is alleen online te volgen.

Aanmelden
U kunt zich reeds aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Deelnemers ontvangen daags voor de cursus een link voor deelname.
Let op! Aanmelden is slechts mogelijk tot en met dinsdag 4 juni!

Accreditatie
Indien tandartsen KRT-punten willen ontvangen, dienen zij hun BIG-nummer te vermelden. Indien u vooraf inlogt (leden), zullen de relevante gegevens uit uw account al vooringevuld zijn op het inschrijformulier.
Presentiemelding bij het KRT kan alleen plaatsvinden indien u tijdens het webinar via de chat uw presentie meldt. Let op: bij gebruik van telefoon of tablet levert het gebruik van de chatfunctie nogal eens problemen op.

Bij terugkijken of uitgesteld kijken (indien van toepassing) of het niet vóóraf verstrekken van de benodigde gegevens, kan geen presentie bij het KRT gemeld worden.

Algemene voorwaarden en privacy policy
Door aanmelding voor deze activiteit verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden en onze privacy policy.

Vragen
Heeft u vragen over ons programma? Dan kunt u zich tot ons wenden via het contactformulier.

Prijzen
De cursus is voor leden geheel gratis. Niet-leden betalen 50 euro.

Voor 100 euro per jaar (studenten 25 euro) bent u al lid en kunt u zonder extra kosten deelnemen aan alle SPLINTercursussen! Klik hier voor het aanmeldformulier.


€ 0,00
€ 50,00

Aanmelden voor deze activiteit >